Forlong-vezessük a vezetőket

Hogyan vezessük a vezetőnket? – 5 tanács okos beosztottaknak

Vezessük a vezetőket?

A kérdés talán provokálónak tűnhet az olvasók számára. A saját vezetőnkkel, főnökünkkel való kapcsolatban elsősorban arra szokunk figyelni, hogy a vezető hogyan bánik velünk. Ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hogy mi hogyan bánunk a vezetőnkkel!

Pár alapszabály:


Ismerd meg a vezetődet!

A szokásait, gondolkodásmódját, prioritásait, vesszőparipáit, bogarait. Minél jobban igazodsz ezekhez, annál jobban el tudod adni magadat, ötleteidet, eredményeidet. Hiába van jó ötleted, ha az nem fontos a vezetőd számára, nem fogja elfogadni. Nem azért mert nem jó az ötleted, hanem azért, mert az nem támogatja céljai elérését, és így nincs ideje, figyelme rád!


Ismerd meg a céget, az iparágad!

Sokan szidják a multik kultúráját. Akármennyire szidjuk, nem fogjuk tudni megváltoztatni, sőt egy családi vállalkozás kultúráját se fogjuk tudni megváltoztatni mint alkalmazottak. Inkább ismerjük meg és alkalmazkodjunk hozzá. Figyeljük meg, kik lesznek sikeresek, kik a hangadók, hogyan csinálják?


Légy átlátható!

Ha hibát csináltál, ismerd el! Tájékoztasd a vezetőd, mivel foglakozol, milyen ötleteid vannak. Ne okozz számára meglepetéseket, főleg kellemetlen meglepetéseket.


Segítsd, hogy a főnököd sikeres legyen.

Sokkal valószínűbb, hogy ez esetben ő is támogatni fog téged, mintha követelőznél, netán harcolnál, ármánykodnál ellene.


Hősök parcellája

A főnököddel való harcnak csak egy jutalma lehet: a hősök külön parcellát kapnak a temetőben. Biztos ezt akarod? Fogadd el a tömegek bölcsességét, ha nem jössz ki a vezetőddel, vedd elő a B tervedet.

 

Hogyan vezessük a vezetőket? Remélem a tanácsok segíteni fognak!

Okos vezetőknek szóló tanácsaink pedig itt találhatók.

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .