Az introvertáltak ereje - műszakvezető képzés

Az introvertáltak ereje

Nem szereted a céges bulikat?!

 

Ne keseredj el, a hiba nem a Te készülékedben van!

Az introvertáltak ereje is szükséges a csapat sikeréhez, csak másképpen, mint az extrovertáltaké!
Had ajánljak egy TED-es előadást a figyelmedbe:

 

Susan Cain: Az introvertáltak ereje

Susan Cain 9 éves volt, amikor először vett részt nyári táborban. Édesanyja telepakolta a bőröndjét könyvekkel. Ez természetes volt a számára, hisz az ő családjukban a kedvenc közös tevékenység az volt, hogy mindenki csendben olvasgatott. Susan nagyon várta a tábort! Azt képzelte, hogy nemcsak négyen fognak egy közös térben olvasgatni, mint otthon, hanem sokkal többen, ami nyilvánvalóan sokkal nagyobb élvezet lesz a számára.

Mondani sem kell, hogy nem lett közös olvasgatás. Lett helyette közös buzdító énekelés és sok-sok vidám csapatmunka. A kis Susan alig várta, hogy legyen egy kis szabadideje, hogy olvasgathasson. Amikor a csapatvezető észrevette, hogy Susan egyedül olvasgat, azonnal jött és empatikusan elkezdte faggatni: Mi a baj, miért nem érzed jól magad, miért vagy ilyen magányos?

Susan sokáig azt érezte, gond van vele, amiért különbözik a többiektől. Egyetemi tanulmányai során és a munkahelyén is azt tapasztalta, a legsikeresebbek a nagydumásak, a véleményüket bátran hangoztatók, akik bátran „prezentálnak” és persze azok, akik csapatjátékosok!!!

 

Az önismeret fontossága

Szerencsére Susan egy önismereti teszt segítségével megtudta, hogy nincs vele semmi gond, csupán az, hogy ő intovertált személyiség. Az introvertáltak ereje, erőssége pedig más, mint az extrovertáltaké.  További szerencse, hogy nem elégedett meg ezzel az ismerettel, hanem elkezdte kutatni, mi a különbség az extrovertált és az introvertált típusok között, hogyan jelenik meg mindez a személyközi kapcsolatokban. Kutatásaiból egy nagyszerű könyv és több nagyszerű előadás született.

A könyv „Csend – A hallgatás ereje egy harsány világban” magyarul is elérhető! Érdemes mindannyiunknak elolvasni, hisz a világ nyugati felében nagyjából egyforma az introvertáltak és az extrovertáltak aránya, így az iskolában, a munkahelyünkön, a családunkban, a lépcsőházunkban minden bizonnyal találunk introvertált személyeket.

 

A dolgozókat közvetlenül irányító műszakvezetők, csoportvezetők minden bizonnyal találkoznak a jelenséggel!

Aki megtapasztalta, hogy a munkahelyén milyen problémákat, konfliktusokat okoz az eltérő személyiségtípusok egy csapatban való munkálkodása, ugyanakkor azt is meg akarja tapasztalni, hogy milyen előnyök származhatnak a különbségekből, annak javasoljuk képzéseinketMeggyőződésünk, hogy a különbözőségekkel való együttélést tanulni kell és tanulni érdemes!

 

Több az extrovertált vezető, mint az introvertált

A vetőképzéseinken azt tapasztalom, több az introvertált vezető, mint az extrovertált. Ehhez minden bizonnyal a vezetők kiválasztása is hozzájárul. Meggyőződésem, hogy az extrovertált vezetőknek érdemes megismerniük mekkora az  introvertáltak ereje!

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .