21 február 2017
Kategória
Vezetőképzés
Hozzászólás 0

Címke

Ön kihez fordul, ha problémája van a cégével?

Ezt a kérdést tette fel egy 500 cégre kiterjedő kutatás kis- és középvállalkozások vezetőinek. Nincs jó hírünk a tanácsadó, tréner, coach, egyetemi oktató kollégáknak. A cégvezetők körében magasan a könyvelők a guruk, a megkérdezettek 75%-a elsősorban hozzájuk fordul tanácsért! Minden bizonnyal teljesen megérdemlik ezt a kitüntetett szerepet, hisz ők nem csak egy-egy divatos projekt keretében dolgoznak együtt a  cégekkel, hanem hosszú időn keresztül, – amiben biztos vannak csúcsok és mély völgyek is – tehát, van idő, hogy megdolgozzanak a bizalom kialakításáért.

Kihez fordul, ha problémája van cégével?

Könyvelő72,9
Ügyvéd62,8
Család39,1
Más vállalkozók31,8
Barátok23,9
Tanácsadó21,2
Piaci szervezet10,0
Cégen belül4,4
Bank0,2

Ha belegondolok a saját vállalkozói szerepembe, én is a legtöbbet a könyvelőmtől kérek tanácsot, ő figyelmeztet a fontos határidőkre, ő rakja fel a szükséges utalásokat a banki felületre stb, nélküle megáll a cég házi üzeme.

Érdekes megtapasztalni, hogy egyes könyvelőirodák tudják is ezt a szerepüket. Ha megnézzük a Könyvelőzóna honlapját, akkor látjuk, hogy már az online felületen is nagyon színvonalas tanácsadás folyik, tiszteletreméltó látogatottsággal. Csak gratulálni tudunk hozzá!

Mit tanulhatunk mi trénerek, tanácsadók ebből a felmérésből? Számomra a következők a főbb tanulságok:

  1. A rövid projektek mellett is törekedni kell arra, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a cég és köztünk.
  2. Eddig mi magunk is arra törekedtünk, hogy minél szélesebb ügyfélkörrel dolgozzunk együtt, hogy széleskörű legyen a tapasztalatunk. Úgy néz ki, inkább a kevesebb ügyfél melletti hosszantartó együttműködésre kell törekednünk.
  3. Akkor is érdemes tájékoztatnunk az ügyfeleket, ha éppen nem vagyunk “fizetős” kapcsolatban. Erre kiváló lehetőség (és ezért élünk is vele) a blogolás, a különböző konferenciákon való részvétel.

Kíváncsi vagyok, kedves olvasóim közül, ki hogy gondolkodik ebben a témában, kinek milyen tapasztalatai vannak.

 

 

 

 

 

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: