Delegálás - munkatársak fejlesztése - gyakorlatorientált csoportvezető képzés - Forlong Bt

A sikeres delegálás alapja a gondolkodásmód váltás!

A delegálás szó sok vezetőnek, vállalkozónak akkor ugrik be , amikor már nagy szüksége van rá!

Mikor is? Pl.:

Delegálás - mikor van szükség rá

  1. Amikor már nagyon el van havazva a munkával, miközben azt látja, a beosztottai nem szakadnak meg.
  2. Amikor azt tapasztalja, a munkatársai már hazamentek, de ő még mindig dolgozik
  3. Amikor arra döbben rá, hogy mindennap sokat dolgozik, de nincs ideje számba venni, mik is a céljai és közelebb jutott-e azok eléréséhez.

 

Amikor arra döbben rá, hogy arra sincs ideje, hogy delegáljon, mert egyszerűbb, gyorsabb neki saját magának megcsinálnia a feladatot, mint delegálni, akkor már ördögi körbe került bele!

Minden tiszteletem a vezetőké, vállalkozóké, így nem akarom mindezeket a szemükre vetni, mert az a természetes, hogy elsősorban problémákra reagálunk.
Ha viszont egy vezető rádöbbent, hogy nem jó a delegálásban, akkor vesse bele magát témába, olvasson utána magyarul, angolul; menjen el egy jó tanfolyamra – ajánlom magunkat. A delegálás szerves része a munkatársak fejlesztésének, ami egy a hat alapvető vezetői kompetenciának!

 

Hol érdemes megkezdeni e fontos vezetői kompetencia megtanulását?

Tapasztalatom szerint a szemléletmód váltással! Egy vezetőnek nem az időpocsékolást, esetleg a nem tetsző feladatok lepasszolását kell látnia a delegálásban, hanem azt, hogy a delegálás révén:Delegálás - lehetőség a dolgozók fejlesztésére

  1. Át tudja adni értékrendjét, gondolkodásmódját a kollégáinak.
  2. Fejleszteni tudja a szervezete legfontosabb erőforrását, a munkatársakat.
  3. A munkatársak fejlesztése visszahat az ő fejlődésére is, mert nagyon sokféle gondolkodásmódot, szemléletet fog megismerni.
  4. Növeli a szervezeten belüli bizalmat, ennek révén a minőségi kommunikációt!

 

Mivel érdemes folytatni a delegálás megtanulását?

Mindenképp azzal, hogy integrálja a delegálást a vezetői munkájába, illetve megismeri a delegálás folyamatát. Ha mindezen túl van, elkészítheti a delegálási terveit, kinek, mit stb.; illetve kialakíthatja a nyomon követési rendszerét az elektronikus naptárrendszerében.

Mint minden új dolog megtanulása során, így a delegálás megtanulása során sok energiát kell a vezetőnek áldoznia a felkészülésre, a kivitelezése, de minden készség esetén a gyakorlat teszi a mestert!

Mit jelent a delegálás - gyakorlatorientált középvezető képzés - a munkatársak fejlesztése - vezetői kompetencia - FORLONG Bt.

 

Delegálás és az ember (vezető) belső világának menedzselése

A delegálás megtanulása mellett ma már a vezető túlélőkészletéhez hozzátartozik a stresszkezelés, a mindfulness – a tudatos jelenlét, a mentális erő, a reziliencia, az érzelmi intelligencia (kinek melyik szó cseng szexibben) fejlesztése!

Mindezek mellett egy vezetőnek avval is tisztában kell lennie, hogy melyek azok a feladatok, amiket nem delegálhat! Miért? Met azt neki kell elvégeznie!

 

 

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .