KIVÁLÓ VEZETŐK - nagyobb szükség van rájuk, mint valaha - művezetőképzés

Kiváló vezetők – nagyobb szükség van rájuk, mint valaha!

Kiváló vezetők és a munka jövője

A Gallup legfrissebb kutatása szerint – The Real Future of Work / 2018 – megnövekszik az igény a kiváló vezetőkre, azokra, akik a munka emberi oldalának kezelésében is kiválóak.
Az okok nyilvánvalóak: A robotok az egyszerű, monoton munkákat fogják előbb kiváltani, a megmaradó munkák viszont komplexebbek lesznek, több együttműködést, több innovatív gondolkodást igényelnek, és fontos, hogy a vezetők meg tudják adni a szükséges támogatást, motivációt, ugyanakkor az autonómiát, önállóságot is a dolgozóknak! Egyre inkább a coaching jellegű vezetésre lesz szükség, szoft készségekre, és arra, hogy a vezető partnernek tekintse a dolgozót. Például  jól kell tudjon hallgatni és kérdezni, hogy jól megértse a dolgozók, a csapat problémáit, dilemmáit és segítse kibontakozni a megoldáshoz vezető utakat is!

A Galluphoz hasonló következetéseket hallottunk a III. Humánkonferencián is! Tünde előadása, Munkaerő-piaci kincs, amin nincs címmel, azt támasztotta alá, hogy nagyon képzett vezetőkre van szükség ahhoz, hogy kiszolgálják a dolgozók motivációs igényeit.

Itt hadd dicsekedjünk el azzal, hogy Tünde lett a konferencia legjobb értékelést kapott előadója. Van, aki ezt a bejegyzést tette: 

Sipos Tünde (Forlong) prezentációját a legtöbb értékelést kapott előadások közül a legmagasabbra értékelték a résztvevők, egyesek művészinek minősítették.

 

Milyen gyakran adnak visszacsatolást a kiváló vezetők?

Sajnos arra vonatkozóan nincsenek hazai kutatások, hogy a magyar vezetők milyen gyakran adnak visszacsatolást, így be kell érnünk a Gallup adataival.

 


Kiváló vezetők - visszacsatolás gyakorisága

 

Az én tréneri tapasztalataim szerint nálunk nagy a szórás cégek, cégkultúrák között, nehéz lenne egy Gallup szerű általánosító megállapítást tenni. A visszacsatolás gyakorisága a munka jellegétől függ és attól, hogy a dolgozó mennyire tapasztalt, felkészült. Gyári környezetben az operátoroknak inkább napi szintű visszacsatolásra van szüksége, egy mérnöknek inkább a projektjeihez kapcsolódóan.  A kezdő munkavállaló több visszacsatolást igényel, mint a tapasztalt.

Ha valakinek vannak ide vonatkozó hazai kutatásai, azokat szívesen megismerném és népszerűsíteném!

 

Mire koncentráljon a vezető? Inkább a hibákra vagy inkább az erősségekre?

Nos, Németországban inkább az erősségeket csatolják vissza a vezetők, Franciaországban inkább a hiányosságokat. A saját tapasztalatom szerint a hazai viszonyokban döntően a hibákat csatolják vissza a vezetők. Nálunk attól tartanak a vezetők, ha az erősségeket csatolják vissza, akkor a dolgozók könnyen elbízhatják magukat, míg egy jó letolás hatására „összekapják” magukat!

 




Kiváló vezetők - visszacsatolás erősségről-gyengeségről

 

Fejlessze vezetői készségeit, adjon jobb visszacsatolást munkatársainak!

Ha ön is kedvet kapott ahhoz, hogy fejlődjön a vezetői visszacsatolások terén, akkor javasoljuk  a „Teljesítményértékelés – visszajelzések adása és fogadása” című vezetőképző programunkat! 



 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .